ICT

Cloud Computing Diensten

computing diensten

Tetris is een leuk spel. Tetris is prominent aanwezig in het levelontwerp van de Tetris-collectie. Laptops zijn een andere uitvinding uit de 20e eeuw. Laptopcomputers zijn slank, modern en licht. Je kunt bijna alle functies uitvoeren met deze moderne machines. Met een laptopcomputer kunt u zoeken op het internet, Microsoft Office-toepassingen gebruiken, rapporten schrijven en bewerken en knoeien met spreadsheets. Zelfs gamen verbeteren. De dingen die u met een laptop kunt doen, maken een computer veel veelzijdiger Systeembeheerder Aalsmeer.

Bedreigingen en gevolgen van te hoge IT-uitgaven

Tot voor kort begrepen slechts weinigen de gevolgen van IT-uitgaven die verder gingen dan de verwachte infrastructuur en functies. Maar door de explosieve groei van de informatietechnologie is er een groeiende behoefte om de werkelijke kosten van IT te begrijpen.

Volgens Audit Analytics, een bedrijf dat beveiligingscontroles uitvoert, bedroeg in 2008 de verloren IT-waarde wereldwijd 256 miljard dollar. Alleen al in de VS was dat meer dan $140 miljard. Het groeipercentage van IT in de VS bedroeg in 2004 meer dan 8% (168). Dit betekent dat voor elke $1 miljard aan IT-uitgaven in de VS in 2008, we $1,8 miljard hebben verloren.

IT-overbesteding heeft verstrekkende gevolgen. Volgens de OSS Foundation heeft “IT-overbesteding de IT-markt verstoord op een manier die sinds de dot-com boom niet meer is vertoond”.(2) IT heeft niet alleen meer functies gekregen – het heeft meer functies dan andere teams.

het toneel domineren – IBM’s Watson computer versus programmeercomputers. Terwijl programmeercomputers zijn geprogrammeerd om de specifieke problemen op te lossen waarvoor zij zijn geprogrammeerd, zijn slimme machines totaal verschillend. Programmeercomputers geven de machine alleen een fabriek om te werken. Slimme machines (namelijk computers) kunnen worden geprogrammeerd om efficiënt te zijn en ook om te leren.

Software- en platformonafhankelijkheid is de manier om platformafhankelijkheden volledig te elimineren en ervoor te zorgen dat u de software van een belangrijke technologieleverancier zonder veel gedoe op een ander platform kunt installeren. Het elimineren van platformafhankelijkheden maakt zowel de tijd van de IT-afdeling als die van de gebruiker vrij. Maar als u ooit met een versie van Windows-software hebt gewerkt, weet u dat het vaak moeilijk is om van de ene softwareversie op de andere over te stappen. Software rouleert en is soms zelfs niet beschikbaar.

De snelle ontwikkelingen op het gebied van cloud computing veroorzaken nog meer problemen voor de IT-industrie. Een van de problemen is hoe diensten via het internet kunnen worden geleverd. Als u cloud computing-diensten aanbiedt, zult u met dit probleem te maken krijgen. Gebruikers krijgen toegang tot de diensten via het internet, maar de IT-diensten zullen via de cloud worden geleverd. De moeilijkheid is dat er tot op heden weinig over de cloud bekend is. De huidige cloud computing lijkt veel meer op die van het elektriciteitsnet.

Er zijn tal van valkuilen voor wie cloud computing-diensten probeert te implementeren. Als u geen diensten offshort, moet u mogelijk uitgebreide datacentra en IT-strategie bouwen rond de implementatie van deze diensten. Het opbouwen van een volwaardige IT-afdeling is misschien niet de beste oplossing. Zoek in plaats daarvan naar een dienstverlener die IT-diensten uitbreidt via verschillende netwerk- en opslagbronnen.

Als u een cloudcomputingdienst overweegt, zult u het werkelijke volume van gegevens dat u moet verwerken in overweging willen nemen. Voor een groot bedrijf, zeg 500.000 desktops, 000 laptops en 1 petabyte aan gegevens, heeft u misschien maar 20 harde schijven nodig. Dit betekent dat u misschien 20 computers optimaal moet gebruiken om CPU-gebruik te garanderen. U haalt misschien meer uit de 200 computers zonder harde schijven, maar die zouden het duurst zijn. U wilt op zoek gaan naar een cloudcomputingdienst die voldoende capaciteit heeft om het aantal computers dat u nodig hebt te kunnen draaien zonder uw IT-afdeling te overbelasten.

Je hebt drie opties:

1. Alles in de Cloud – Deze optie houdt in dat u een supercomputer opzet die verbonden is met het internet en verantwoordelijk is voor uw gegevens, terwijl u een computer gebruikt die op afstand wordt beheerd. Dit klinkt misschien als de beste optie, maar het is waarschijnlijk de duurste. Dit type Cloud computing-dienst biedt een virtuele server, in tegenstelling tot een fysieke. Met dit type van dienst, zou u verantwoordelijk zijn voor:

2. Dedicated Server – Dit is een computerregeling waarbij een bedrijf een reeks servers en gegevensopslag leaset, gewoon voor gebruik door zijn werknemers. Op deze manier kunnen de werknemers met een eenvoudig aantal computers toegang krijgen tot de nodige bronnen die zij nodig hebben.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.