Marketing

Product Beschrijving

Product Beschrijving

Een goede productbeschrijving vertelt een potentiële klant alles wat hij moet weten in één beknopte locatie. Onderaan de landingspagina is er niet veel ruimte voor een beschrijvingstekst. Benut elk deel van de landingspagina zo goed mogelijk en maak het makkelijk om de volgende stap te zetten door ze een goede productbeschrijving te geven. Goede productbeschrijvingen bevatten het volgende:

Wat is het?

Een goede beschrijving van het ding is wat kopers willen. Wat doet het? Wat doet het beter dan de concurrentie? Beschrijf een ding alleen als het echt dingen anders doet dan andere dingen. De kenmerken zijn de specs, maar productvoordelen zijn de verschillen het verschil tussen dit kenmerk en een ander kenmerk.

Iets dat het product maakt tot wat het doet, is een killer feature. Het is belangrijk om te definiëren wat het ding beter maakt tot het punt waar het een beetje beter is dan de rest. Neem de features echter niet voor lief. Elke feature is een feature; niet alleen de feature die het product beter maakt. Dat gezegd hebbende, soms gaan mensen te ver in het definiëren en beschrijven van de features.

Waarom helpt uw product mensen?

Het is soms een goed idee om onderzoek te doen en specifieke informatie te geven over alle kenmerken van uw Product ontwikkelen die belangrijk zullen zijn voor potentiële kopers. De leverancier van het product wil zijn product echt verkopen, dus betekent dit dat het product zelf van groot belang is? Niet noodzakelijk.

Om een product te verkopen, is het belangrijker een potentiële koper te vertellen wat het product voor hem zal doen. De kenmerken die het product het verschil maken en een probleem oplossen, zijn wat een koper er in de eerste plaats toe zal brengen de aankoop van het product te overwegen. In de productbeschrijving moet de nadruk liggen op het belangrijkste kenmerk van het product, niet op het kenmerk zelf. Een koper zal altijd kijken naar wat de extra functies van het product voor hem zullen doen.

Hoe zal het product mij redden of beter maken?

Het voordeel is het voordeel voor een koper wanneer hij koopt. Een koper zal verwachten dat het product hem geld of tijd zal besparen. Dit betekent niet geld of tijd kopen; de koper hoopt dat het product hem veel geld of tijd zal opleveren. Een functie die geen geld bespaart of oplevert, zou een slechte beschrijving kunnen zijn.

Is er nog meer te zeggen over de kenmerken of voordelen van uw product? Niet echt; laat u niet meeslepen. De productbeschrijving moet de koper echt vertellen wat het product doet. Kopteksten, slogans en opsommingstekens komen overal voor op elke landingspagina. Blijf weg van deze clichés; deze horen gewoon thuis op andere marketing- of kopieersites.

Een productbeschrijving is slechts zo nuttig als de rest van het materiaal in het product. Als de bovenstaande onderwerpen niet betrekking hebben op uw product, moet uw productbeschrijving gewoon zichzelf verkopen. Ga terug naar de basis en laat het product het verkopen doen.

Beschrijving – Wat is het? Voordelen – Hoe doet het wat? Voordelen van het product – Waarom doet het product wat het doet?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.