ICT

De evolutie van de technologie

Feiten:

Elektronica webshop

Elektronische apparaten zijn algemeen bekend als computers, videospelletjesconsoles, mobiele telefoons en radiocommunicatieapparatuur.

Elektronica heeft de levensstijl van de mensheid drastisch veranderd. Met de komst van de elektronica werd de wereld kleiner. De wereldbevolking nam toe met ongeveer 10 miljoen mensen. Vandaag telt de menselijke bevolking van de planeet om en bij de 6,2 miljard mensen.

Van gisteren tot vandaag heeft de elektronica de ontwikkeling van de mens aangedreven. Tegenwoordig wordt de mens verteerd door gadgets en is hij perifeer betrokken bij de gadgets. Deze verandering van levensstijl is de meest gedurfde onderneming van vandaag en tevens de grootste uitdaging. De wereld maakt een tweede industriële revolutie door wat de verwerkende industrie betreft. Deze keer is de snelste groei te zien in de fabricage van genoom, biowetenschappelijke tests en antivirale geneesmiddelen, en producten voor de gezondheidszorg.

Een kort overzicht van de elektronica:

De computers, televisietoestellen, mobiele telefoons, draadloze LAN’s, PC’s en alle andere gadgets die we vandaag kennen en waarvan we houden, waren de eerste aanzetten, of basisontwerpen, van elektronische ingenieurs. Deze slagen brachten deze ideeën onder de aandacht van de massa.

Vandaag de dag worden deze slagen gemaakt in de vorm van elektronische onderdelen, en de elektronische ingenieurs die deze onderdelen hebben ontworpen en de printer die ze afdrukt, worden een elektronicafabrikant genoemd.

Het verschil tussen een fabrikant van elektronica en een fabrikant van computeronderdelen is dat de eerste zich bezighoudt met het ontwerpen en vervaardigen van elektronische apparaten, terwijl de tweede zich bezighoudt met het programmeren van de elektronica. De eerste is een totaal andere wereld dan de tweede.

Elektronica wordt tegenwoordig ingedeeld in twee grote categorieën produkten: die welke tot de categorie consumentenprodukten behoren, en die welke voor industrieel gebruik bestemd zijn. De eerste categorie staat bekend als consumentenelektronica, de tweede als industriële apparatuur.

Met de opkomst van de WiFi-technologie zit de markt voor consumentenelektronica nu in een stroomversnelling. Het is verbazingwekkend om te zien hoe de verschillende fabrikanten zich nu concentreren op het gebruiksvriendelijker en handiger maken van hun producten voor de consument.

Tegenwoordig is het meest Typische display echter een display dat gebruik maakt van de liquid crystal display-technologie, waardoor de consument afwisselend of gelijktijdig naar het display kan kijken. Andere display-apparaten omvatten een of andere combinatie van elektrische transducers, elektronische kabels, en licht-gradatie diodes.

Het is belangrijk te onthouden dat LED-apparaten nog steeds consumentenproducten van de fabrikanten zijn.

Vandaag ligt de nadruk op wat de toekomst in petto heeft voor LED-apparaten. LED-verlichting is een uitstekend begin, en het is zeker dat LED’s een grote rol zullen spelen in het nieuwe millennium. De vraag is hoe ver de LED’s in dit geval zullen gaan. Zullen ze verlichtingsnetten volledig lichtefficiënt kunnen maken, of zullen ze de recyclageroute volgen en de minder efficiënte verlichtingsbronnen weggooien? Hoewel LED’s veel compatibelere hardware hebben om mee te werken, zijn er factoren die van invloed kunnen zijn op hun rol in de toekomst.

Hoog energieverbruik: LED verlichtingstoestellen zijn veel efficiënter dan andere verlichtingstoestellen. studie heeft aangetoond dat ze minder energie verbruiken dan andere verlichtingstoestellen. LED’s vervangen bijna alle traditionele verlichtingstoestellen. Hierdoor wordt jaarlijks over de hele wereld een enorme hoeveelheid energie verspild.

Nieuwe toepassing: LED’s worden op grote schaal gebruikt in een aantal nieuwe toepassingen. Niet alleen vervangen ze de traditionele verlichting, maar ze kunnen ook worden ingezet in allerlei verlichtingsapplicaties. Spelconsoles, boekverlichting en CD-spelers zijn er slechts enkele van.

Vietnam: LED lampen zijn een goede verlichtingsoptie geweest voor de troepen van de US strijdkrachten in Irak en Afghanistan.

heeft dit jaar aangekondigd dat het de mogelijkheid gaat onderzoeken om LED-verlichting in onderzeese catapacks te installeren om de kosten van de verlichting aan boord van schepen en de milieu-impact te verminderen.

LED-lampen blijken duurzamer en betrouwbaarder te zijn dan andere verlichtingstoestellen, en de vooruitgang op het gebied van kleur zal het wijdverbreide gebruik ervan alleen maar versnellen.

Toekomstige kleurweergave voor teksten en beelden zal levendiger en scherper zijn dan ooit tevoren. Hoogwaardige LED’s zijn in staat tekst en beelden in grijstinten adequaat te verlichten, terwijl zwarte beelden optiekvrij worden weergegeven.

Volgens Steven Nakamoto, Vice President en mede-onderzoeker in het Media Research Project bij Toshiba Corporation, “hebben sommige rapporten van de National Academy of Science and Technology al gesuggereerd dat witte LED’s van maximaal 1000 zonnecellen wel eens precies het juiste zouden kunnen zijn voor militaire toepassingen. Toepassingen zoals displayverlichting op vliegtuigen en grondvoertuigen, en lasermarkering met hoge bandbreedte zouden eenvoudig zijn.”

Lees meer:
Gereedschap online
Gereedschap online kopen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.